Кметът Иван Портних се срещна с Джеймс Кроу, президент на 

...
Кметът Иван Портних се срещна с Джеймс Кроу, президент на 
Коментари Харесай

Кметът на Варна се срещна с президента на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания

Кметът Иван Портних се срещна с Джеймс Кроу, президент на  Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD).

Организацията работи по доста планове с общини в Европа и обгръща над 20 000 обществени услуги и техните асоциации. На срещата участваха Мая Донева, общоприет секретар в организацията, Георги Георгиев, ръководител на Националния алианс за социална отговорност (НАСО), Коста Базитов – зам.-кмет, Таня Василева, шеф на дирекция „ Социални действия “, специалисти от дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “ към Община Варна.

Община Варна развива обществените си услуги в съдействие с неправителствения бранш, който е деен сътрудник, сподели кметът Иван Портних. По време на диалозите, бяха разисквани методите за поощряване на равни благоприятни условия за хората с увреждания посредством ефикасни и висококачествени системи за обслужване. Джеймс Кроу изясни, че се е срещнал с представители на обществени предприятия във Варна и е впечатлен от тяхната работа, защото те дават скъпа поддръжка на хората с увреждания.

Мая Донева уточни, че работи по план ранна детска намеса, финансиран от Европейската комисия. В рамките на плана се повреждат работни срещи в две направления – образование на специалисти и поддръжка на районите. Имаме подготвеност и предпочитание за съдействие и поддръжка за Община Варна посредством включване в разнообразни обществени стратегии, които да обогатят това, което към този момент се прави, изясни Донева. Тя благодари на общината за предоставения терен, където се построява новата постройка на „Карин дом“, която следва да бъде открита през септември.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР